Budimex.pl

Budimex wyróżniony w konkursie "The Best Annual Report 2019"

Data aktualności: 16 października 2020
Budimex wyróżniony w konkursie "The Best Annual Report 2019"

Budimex został uhonorowany wyróżnieniem w prestiżowym konkursie „The Best Annual Report 2019” za najlepsze oświadczenie o stosowaniu ładu korporacyjnego w spółce. Konkurs organizowany jest dla spółek giełdowych przez Instytut Rachunkowości i Podatków.

Celem konkursu jest promowanie raportów rocznych o największej wartości użytkowej dla akcjonariuszy i inwestorów. Biorą w nim udział spółki z rynku regulowanego, jak i z NewConnect.

Zostaliśmy pierwsi raz wyróżnieni w tym konkursie – mówi Cezary Mączka – członek Zarządu Budimex SA – dyrektor Pionu Zarządzania Zasobami Ludzkimi. Jest ono dla nas niezwykle ważne ponieważ organizują go podmioty współtworzące system giełdowy i finansowy w Polsce. Stajemy w jednym szeregu pod względem jakości komunikacji ładu korporacyjnego za 2019 rok z takimi jak PGNIG, PGE i Grupa Azoty – mówi Cezary Mączka.

Wyniki 15. edycji konkursu „The Best Annual Report” ogłoszone zostały 15 października podczas uroczystej gali, która odbyła się w Sali Notowań, w budynku Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie.

Budimex znalazł się w składzie Indeksu WIG-ESG, który zastąpił obowiązujący do końca 2019 roku Respect Index.

Porozumienie dla bezpieczeństwa
Porozumienie dla bezpieczeństwa

Jesteśmy aktywnym uczestnikiem inicjatywy na rzecz poprawy bezpieczeństwa w branży budowlanej  - "Porozumienia dla Bezpieczeństwa w Budownictwie”. Razem z pozostałymi beneficjentami Porozumienia, podejmujemy działania mające na celu budowę kultury bezpieczeństwa, uświadamianie zagrożeń związanych z pracą na budowie - a w konsekwencji wyeliminowanie ryzyka. Nasz wspólny cel to „0” wypadków.